Kennel Spotifly Blogg

Kennel Spotifly Blogg

CHINESE CRESTED DOG

www.kennelspotifly.se

Vardag och andra äventyr hos oss på kennel Spotifly.

Valparna 2 veckor

2018Posted by Katja 2018-08-22 13:56


Nu är valparna i E-kullen 14 dagar gamla. Alla har de öppnat ögonen och de börjar lätta från underlaget vilket gör dem mer rörliga och nyfikna på omvärlden. Det är livat i valplådan. De är även avmaskade och försäkrade fram till leverans. Nästa vecka offentliggör jag deras namn för stamtavla och tills dess får de gå under benämningen E1 (hanen), E2, E3 och E4.
Jag har fått lite hjälp att fastställa färgerna, vilket kan vara lite knepigt när alla färger är tillåtna i rasen. Det verkar som dessa är trefärgade (svart med tantecken och vita tecken). Från att vara svart vita första dygnen har bruna fläckar/tan tecken framkommit med åldern.
Sedan kommer vi till detta med pälsanlaget, är de puffar (dvs pälsade) eller håriga nakna. Min spontana bedömning när de föddes är att alla är puffar. Jag tycker fortfarande att de är puffar. När de får sina tänder kan dessa avslöja om de är puffar eller nakna. Det är skillnad på hörntändernas form mellan nakna och pälsade. På bilden är hanen längst till vänster högst upp, restrerande är tikar.

/Katja och dogsen smiley  • Comments(0)