Kennel Spotifly Blogg

Kennel Spotifly Blogg

CHINESE CRESTED DOG

www.kennelspotifly.se

Vardag och andra äventyr hos oss på kennel Spotifly.

Belles valpar, kull E

2018Posted by Katja 2018-08-09 17:38

Efter en lång och förväntansfull väntan kom äntligen Belles valpar till världen den 7 augusti på eftermiddagen. Det blev en hane och tre tikar, troligen puffar alla fyra, reserverar mig för eventuell ändring. Belle valpade på dygn 64 och jag började redan vänta dygn 60. Med två motgångar med valpkullar var det en enorm lättnad och glädje när denna var över. Jag har ändå en viss oro i kroppen att något kan hända med valparna men de växer, äter och sover som valpar ska. Kravlar runt och låter emellanåt. Belle är så mån om sina små hjärtan och de är nu två dygn gamla. Pärla har återigen blivit mormor och jag har fått min första kull av andra generationens Spotifly-valpar.

På bilden från vänster övre raden: hane E1 och tik E2. Undre raden från vänster: tik E3 och tik E4.

/Katja och dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post261

Ciara förlorade valparna

2018Posted by Katja 2018-08-02 13:19

Tidig tisdag morgon valpade Ciara i dygn 53. Tre välskapta nakenvalpar men alldeles för tidigt för att klara sig, lungorna är inte tillräckligt utvecklade. Tänkte att det var nog inte fler än tre men jag hade fel. Morgonen därpå tyckte jag Ciara var rundare om magen igen. Ringde runt för att få tag på veterinär för ulltraljud men antigen var de fullbokade hela veckan ut eller på semester. Med ultraljud kan man se antal valpar och om de lever. På eftermiddagspromenaden upptäckte jag något som inte stämde med Ciara. Vi gick in och jag ringde djursjukhuset. Mot slutet av samtalet får jag avsluta för jag ser att Ciara krystar i valplådan. Ciara födde en död valp. En halvtimme senare födde hon en nakenhane och den levde. Den andades och pep. Femton minuter senare kom en lite nakenvalp som var död. Men denna levande och pipande valpen var ett mirakel. Vi kämpade för att klara livhanken på den men tyvärr dog den senare. Ciara var en så underbar mor. Hon saknar sin valp och sakta kommer hon över det. Utdelningen var tre nakenhanar och tre nakentikar. Vi lyckades inte denna gång heller och jag känner inte för att spekulera eller rota i varför. Kanske kommer det lite senare. Nu accepterar jag att vi inte kommer få valpar efter fina Elmo. Min önskan var för stor för att uppfyllas. Om jag ska hitta något positivt i händelsen är att Ciara födde själv sina valpar. Hon var inte värksvag och klarade sin uppgift galant.


Nu ser vi fram emot och håller tummarna för Belles valpning. Hon är lugn och klarar dräktigheten fint trots värmen. I måndags var det åtta veckor och idag är hon på dygn 59 av beräknade 63 av sin dräktighet.

/Katja och dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post260

7 veckors bilder och diplom

2018Posted by Katja 2018-07-27 14:13
Belle 7 veckor sen parning, 23 juli.

Ciara 7 veckor sen parning, 27 juli.

Med posten kom även mitt BPH-Uppfödardiplom från Svenska Kennelklubben. Stort tack till mina valpköpare som BPH-beskrivit sin Spotifly-hund. Lite extra kul när det är hundar från varje kull jag haft hittills, A-D.

/Katja och dogsen smiley  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post259

Ciara 6 veckor

2018Posted by Katja 2018-07-21 17:52

Nu har Ciara gått 6 veckor och nog syns det att hon är dräktig. smiley
Foto: Agnes Thorlaksdottir

/Katja och dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post258

BPH i Nykvarn

2018Posted by Katja 2018-07-21 17:50

Idag blev det BPH med skott för "Disco" Spotifly Desire vilket hon genomförde.

Det är varmt, uppemot 30 grader om dagarna, och hjärnan vill inte riktigt vakna till för att skriva, men här kommer en liten rapport. Tur vi fick en morgontid och slapp den allra hetaste timmarna ute på BPH-banan.

Jag var med i juni när hennes kullsyskon gick BPH i Östervåla Nyåker, så idag skulle det bli spännande och se om det fanns likheter likväl olikheter. Den största skillnaden var moment matintresse. Här vaknade Disco till och visade intresse för maten. Hon lyckades med två av tre skålar. Den sista fick jag skruva upp åt henne så att hon fick korvbitarna. Kullsyskonen var inte alls lika intresserade av mat.

Tack Markus för skjuts och film/foto.

/Katja och dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post257

Belle 6 veckor

2018Posted by Katja 2018-07-16 07:36

Idag har Belle gått 6 veckor i sin dräktighet. Tack för bilder och uppdatering Zara!

I fredags kom Disco hem hon ska gå BPH i Nykvarn.

/Katja och dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post256

Belle 5 veckor

2018Posted by Katja 2018-07-09 12:37
Det kom även dagsfärska bilder på Belles mage som idag gått 5 veckor. Det finns en förändring på buklinjen som ger hopp om valpar. Tack Zara, jag blev jätteglad!

/Katja och hunden Tiffani smiley


  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post255

Ciaras valpmage 4 veckor

2018Posted by Katja 2018-07-09 09:25
Jag fick en trevlig hälsning från Agnes, bilder på Ciaras mage, 4 veckor + 2 dagar. Det är tidigt men hoppet finns att det blir valpar, tiden visar. Tack Agnes, jag blev jätteglad!

/Katja och hunden Tiffani smiley  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post254

Operation och Tiffani

2018Posted by Katja 2018-07-08 09:30
Jag har väntat i 1½-2 år på en käkbens rekonstruktion då jag drabbats av käknekros. Orsaken till förseningen var att förra året när röntgen bilder togs inför operation hittades en metastas i min högra lunga och jag tillhör inte dem som hamnar på akutlistan för operation. Självklart går akuta före mig såsom cancer osv. Käknekrosen har jag fått som bieffekt av strålbehandlingen jag fick 2004, elakartad spottkörtel cancer på halsen. Det var även denna cancer som metastasen i lungan kom från. Så kom dagen när jag fick ett samtal från sjukhuset, på kort varsel tackade jag ja till operationen.

Den 26 juni rullades jag in till den planerade käkbens rekonstrukionen som skulle ta 8-10 timmar att utföra. De skulle ta bort stor en del av mitt sjuka käkben och ersätta med friskt ben från mitt smalben. Jag skulle även få en trakeakanyl på halsen. Jag skulle bli totalt sängliggande pga ingreppet på smalbenet första tiden efter operation. Inte mycket att välja på än att bli opererad. Efter operationen när kirurgen väcker mig på uppvaket säger hon att operationen gått bra och de behövde inte göra det stora ingreppet som planerat. De kunde avlägsna nekrosen och kvar blev friskt käkben, men något tunt. För att förstärka käkbenet sattes titanskena. De behövde inte göra något ingrepp på mitt smalben. Vilken lättnad! Det blev åtta dagar på sjukhus istället för 10-14 och jag slapp mellanlanda på Mälarsjukhuset vilket var planerat.

På bilden två dagar efter operation. Slangen i näsan är sondmatning.

3 juli kom jag hem igen och samma dag fick jag besked att Tiffani ej längre skulle vara kvar i nya hemmet. Vad göra? Jag kunde ha sagt nej och låtit dem lösa situationen. Det finns inget som säger att jag måste ta tillbaka en omplacerad eller såld hund, SKK har tagit bort det alternativet helt i sina avtal. Men självklart för Tiffanis bästa tar jag hem henne utan att tveka, mitt i min egen konvalescens. Jag har ju mina hela ben i alla fall. Sagt och gjort Tiffani kom 5 juli. Det blir inte alltid som planerat och det är inte första gången en omplacerad hund kommer tillbaka. Lite olyckligt bara att det inträffade nu.

Tiffani och jag kurerar varandra och tar en dag i taget. Även om jag har mina hela ben blir jag trött och skakig emellanåt av ansträngning, men jag blir friskare för varje dag som går. Jag kan inte heller äta som vanligt utan blev ordinerad flytande kost 10 första dagarna för att sedan börja med mos/puré. Käken är något stel och jag pratar sluddrigt.

Jag är otroligt tacksam över att jag slapp den stora operationen som var planerad, det var även alla inblandade på sjukhuset också. Nu kan jag gå BPH-banan med Disco den 21 juli och se fram emot valpningarna i augusti utan större bekymmer. Jag är tillbaka! Ingen mer väntan! Nu ska jag bara läka.

Trevlig sommar!

/Katja och dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post253

Valpmagar vecka 4

2018Posted by Katja 2018-07-04 22:08
Denna gång har jag inga bilder att dela på eventuella valpmagar eftersom jag genomgått en operation och hundarna är hos hundvakt. Det är nu 4 veckor sedan Belle och Ciara parades och båda verkar visa symptom på illamående och matvägran, vilket bådar gott!
Stort tack till Agnes Thorlaksdottir som hjälper mig med flocken och fodervärden Zara som har Belle.

/Katja utan dogsen smiley

  • Comments(0)//blogg.kennelspotifly.se/#post252
Next »